torsdag, juli 06, 2006

Ljørring- udtal det lige!


Jeg kom i dag forbi Ljørring. Jeg aner ikke hvordan man udtaler Lj først i et ord, så jeg har besluttet mig at kalde den for El Jørring

10 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg hedder det til efternavn... Bare udtal det uden J'et, og et Ø som i f.eks. Hjørring - ikke som i øl...

Anonym sagde ...

Jeg hedder det også til efternavn. Hvis man siger det uden j'et bliver det til lør, ligesom i stør! Og den går ikke... Så der skal være et j med for at det bliver til Lørring som beskrevet overover

Anonym sagde ...

Jeg hedder det også til efternavn, og det skal udtales ligesom byen Hjørring. 'lj'-lyden minder altså lidt om den svenske udtale i f.eks. Ljungberg. Ø-lyden skal være den fra ordet 'dør' og ikke ø som i 'øl'.

Anonym sagde ...

Min mor stammer derfra. Jeg har også selv boet der i et par år, og kan huske, at de "indfødte" talte om, hvordan det egentlig skulle udtales ;-)

Anonym sagde ...

Heeey =)
Her bor jeg....

C Ljørring sagde ...

Jamen det er skam også mit efternavn...!!

Anonym sagde ...

Det lyder som løj-ring:)

Henrik Dons Christensen sagde ...

Løg-ring? ;)

Steffen Appelquist sagde ...

De, der spiser løgringe, bor i Døjringe!

Anonym sagde ...

Mit fødenavn er Ljørring udtales som Hjørring barer med L og ikke H. Husker godt som barn nogle af drengene kunne drille med Løjring, hvilket ikke altid var lige sjovt men grinede da barer af dem. Min oldefar og oldemor boede i Ljørring, Peder Pedersen som ejede en del af jordene der, alle hans børn tog familienavnet Ljørring til sig i 1904.